MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno

Rate this item
(0 votes)

U nedjelju, 21. januara 2018. godine, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj za 2017. godinu i Plan rada za 2018. godinu. Skupštinom je predsjedavao Husein -ef. Topalović.

Glavni imam Dževad -ef. Hadžić je izložio izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini. Istaknuti su rezultati koji su postignuti na vjerskom polju djelovanja od kojih se posebno izdvajaju rezultati u mektebskom poučavanju, aktivnosti Udruženja žena medžlisa Livno, aktivnosti u radu s mladima, kao i rad na unapređenju vakufske imovine.

Zastupnike skupštine poselamio je i prigodno se obratio i predsjednik medžlisa hadži Hajrudin Maksić koji je naglasio zadovoljstvo zbog brojnih uspješno realizovanih projekata i aktivnosti.

Na kraju se obratio Muftija mostarski mr. Salem –ef. Dedović koji je odao priznanje za izuzetnu organizaciju rada medžlisa u cjelini i za rezultate koji su postignuti u 2017. godini pod rukovođenjem predsjednika i glavnog imama.

Muftija je posebno pohvalio rad imama i muallima i čestitao im na uspješnoj realizaciji vjersko-prosvjetnog i odgojnog plana aktivnosti u svim džematima.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

Ko je na portalu: 180 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani