MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta džematu Rabrani

Rate this item
(0 votes)

U ponedjeljak, 6. dana mjeseca ramazana, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Stolac gdje se susreo sa predsjednikom medžlisa Orhanom Tikvešom i glavnim imamom Mersed-ef. Šabanovićem, koji su ga upoznali sa stanjem vjerskog života i realizacijom ramazanskih aktivnosti na području ovog medžlisa.

Nakon toga muftija je posjetio džemat Rabrani, nadomak Neuma, gdje je klanjao teravih-namaz i obratio se vjernicima.

Govoreći o velikom geografskom području na kojem se prostire mostarsko muftijstvo muftija je istakao da mu je drago što je u prilici posjetiti vjernike na krajnjoj južnoj granici našeg muftijstva, u općini Neum.

„Dragocjene su nam ove rubne tačke. Prema onom što znamo i naučavamo veliki je sevap klanjati ovdje. Važno je da se zavičaj, rodna gruda, naše džamije, mesdžidi i kuće čuvaju, da čuvamo našu vjeru, identitet i kulturu“, rekao je muftija.

Podsjećajući vjernike na značaj mjeseca ramazana muftija je naglasio da je ramazan posebno vrijeme, koje je Dragi Allah dao ljudima kao radost, milost, sreću, zadovoljstvo i put kojim se mogu približiti Uzvišenom Stvoritelju.

„Ramazan je dragocjeno vrijeme koje nam pomaže da se vratimo sebi, svojoj naravi“, istakao je muftija.

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

Ko je na portalu: 74 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani