MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija prvi teravih namaz klanjao u Planoj kod Bileće

Rate this item
(0 votes)

Prvi teravih - namaz ovog ramazana mostarski muftija Salem -ef. Dedović klanjao je u Avdića džamiji u Planoj kod Bileće. Muftija je prije toga posjetio sela Orahovice i Đeče gdje žive porodice Ćatović i Bajramović i jedinu povratnicu u gradu Bileća Fatu Jaganjac. Muftiju su u Bileći dočekali predsjednik Medžlisa Bileća gdin. Fadil Kusturica,  v. d. glavni imam za Gacko i Bileću h. Sadet -ef. Bilalić, ovogodišnji ramazanski imam Omar Macić i malobrojni povratnici Bošnjaci.

Muftija se upoznao sa životnim prilikama u kojima žive Bošnjaci u ovom kraju. Pohvalio je i ohrabrio povratnike koji u teškim uslovima žive od svog rada, ali ne odustaju od svog rodnog kraja i svog imanja ni pod koju cijenu.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom što se u posljednje vrijeme bilježi značajnije interesovanje Bilećana rasutih diljem Bosne i Hercegovine da obnavljaju svoja vjekovna ognjišta i čuvaju svoju imovinu.

Bilećani su istakli da Islamska zajednica preko svoga imama u Bileći povratnicima pruža ne samo vjersku već svaku drugu vrstu podrške i pomoći.

Odabirom Bileće i klanjanjem prvog teravih - namaza u ovom dijelu mostarskog muftijstva muftija je još jednom želio skrenuti pažnju javnosti na ovaj prostor, kojem treba pružiti konkretnije oblike podrške od strane lokalnog, entitetskog i državnog nivoa vlasti. Muftija je uputio apel Bilećanima da se više uključe u rad Islamske zajednice i da prate njene aktivnosti.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani