MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

U Stocu svečanim programom obilježena Nova 1436. hidžretska godina

Rate this item
(0 votes)

Svečanim programom Medžlis Islamske zajednice Stolac obilježio je početak Nove 1436. hidžretske godine. U programu su učestvovali imami i hor Medžlisa IZ-e Stolac.

Hidžretsku poruku prisutnima  uputio je Glavni imam, Mersed ef. Šabanović. Spomenuo je kako u hidžri trebamo pronaći sebe i uzeti pouku.

Rekao je, između ostalog: ‘’Muhammed, a.s. , preselio je  iz Mekke  u  Medinu kako bi sačuvao i raširio islam. Muhammed, a.s. , nije otišao iz Mekke da bi je zastalno napustio, već da bi se u nju ponovo vratio snažniji i sa više muslimana.

Muhammed, a.s. , nije odustajao od svoje misije, stalno je iznalazio nove načine da islam predoči svojim sugrađanima, okolnim mjestima i hodočasnicima.

Generacija koja je tada sačuvala islam bila je u potpunoj pokornosti Uzvišenom Allahu. Da bi današnja generacija očuvala islam, mora također biti u potpunoj pokornosti Allahu, dž.š.’’, naglasio je Mersed ef.

Nakon programa našim najmlađim je podijeljeno 100 paketića, a svakako da je njihova radost i naše najveće zadovoljstvo.

(www.miz-stolac.ba)

Posjeti web

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani