MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održan sastanak imama Medžlisa IZ Konjic

Rate this item
(0 votes)

U ponedjeljak, 03.11.2014.godine održan je redovni mjesečni sastanaka imama Medžlisa IZ-e Konjic. Sastanak je vodio v.d. glavni imam Medžlisa IZ Konjic Redžo ef. Muhibić.

Sadržaj sastanka bio je podijeljen u 8 tačaka dnevnog reda.

-Mektebska nastava;

-Verifikacija i preuzimanje biračkih spiskova za predstojeće izbore u Medžlisu IZ;

-Stanje aktivnosti na dovršetku radova nove gradske džamije u Konjicu;

-Pokretanje inicijative formiranja džemata nove gradske džamije;

-Izvještaj o aktivnostima na rekonstrukciji čaršijske džamije u Konjicu;

-Izvještaj o aktivnostima na iznalasku prostora za gradnju džamije na prostoru Donjeg sela a kao posljednja tačka sastanka predviđeni su izbori novih tijela u odbor udruženja "Ilmijje" Konjic.

Riječ je preuzeo dosadašnji predsjednik Alija ef. Drkić koji je upoznavši okupljene imame s aktivnostima "Ilmijje" u proteklom periodu i propisima "Ilmijje" vezanim za izbore novih predstavnika rukovodio izborom novog rukovodstva.

Nakon glasnaja za predsjednika konjičke "Ilmijje" izabran je Ćamil ef. Pindžo. Za sekretara Redžo ef. Muhibić a za blagajnika Čorbo ef. Elvedin.

Za Skupštinu glavnog odbora "Ilmijje" izabrana su tri kandidata: Salih ef. Jusufović, Salih ef. Nefer i Refik ef. Delić.

(www.medzlis-konjic.com)

Posjeti web

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani