MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održano predavanje na temu: "Djeca i internet"

Rate this item
(0 votes)

U subotu, 13. februara 2016. godine, poslije akšam-namaza, u džematu Opličići završen je ciklus predavanja za žene u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Čapljina. Tom prilikom održano je predavanje na temu “Djeca i internet”.

Gost predavač bila je profesorica Karađoz-begove medrese u Mostaru, Ilhama Puce. U sklopu predavanja osvrnula se na prednosti i nedostatke korištenja interneta, te je spomenula kategorije ovisnosti o internetu.
 
Navela je i rezultate istraživanja o korištenju društvenih mreža i otuđenosti društva koje je realizovala u školama na području Mostara. Na kraju predavanja zaključila je da ne treba zabranjivati pristup internetu već odgajati generacije koje će znati zrelo i odgovorno koristiti mogućnosti koje internet pruža.
 

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani