MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija u posjeti općini Čapljina

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović sastao se danas sa načelnikom općine Čapljiina dr. Smiljanom Vidićem. U pratnji muftije bili su v.d. glavnog imama Medžlisa Čapljina Džemal -ef. Gadara i članovi Izvršnog odbora Ajman Šoše i Ragib Šuta.

Na radnom sastanku analizirana je dosadašnja saradnja između općine Čapljina i Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, gdje je naglašena dosadašnja spremnost načelnika Vidića da pomogne u rješavanju određenih infrastrukturnih potreba na ovom području.

Delegacija Islamske zajednice posebno je inicirala pitanje vakufske imovine u Počitelju - Šišman Ibrahim-pašine medrese, kojom prilikom je istaknut zahtjev da se ovaj vakuf vrati na korištenje i upravljanje Islamskoj zajednici.

Pokrenuta je inicijativa za rješavanje lokacije za mezarje u džematu Višići. Muftija se zahvalio načelniku Vidiću na prijemu i njegovoj podršci vjerskim zajednicama u Čapljini.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani