MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Manifestacija "Dani povratka" u Čapljini

Rate this item
(0 votes)

Manifestacija "Dani povratka - 20 godina od povratka" čiju su organizatori BZK "Preporod" Čapljina i Medžlis Islamske zajednice Čapljina obuhvata vjerske, kulturne i sportske događaje i takmičenja.

U subotu, 21. aprila 2018. godine, na Domanovićima, su organizovani sportski susreti učenika mekteba, poznatiji kao "Mektebijada".

U događaju je učestvovalo više stotina učenika sa područja Općine Čapljina. Učesnici su nosili majice sa datumima povratka džemata. Revijalnu utakmicu odigrali su imami Medžlisa Islamske zajednice Čapljina sa nastavnicima Osnovne škole Čapljina.

Centralna manifestacija održati će se 26. aprila pod pokroviteljstvom Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijstva Mostarskog u Počitelju. Tada će biti organizirana izložba fotografija "Bjeline Počitelja", film o Počitelju i tribina.

Manifestacija će se završiti 28. aprila na Bivolju Brdu, izložbom fotografija "Dani povratka Općine Čapljina".

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani