MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta Pedagoškom zavodu Mostar

Rate this item
(0 votes)

U petak, 13. oktobra 2017. godine, Muftija mostarski mr. Salem -ef. Dedović, u pratnji direktora Karađoz-begove medrese hfz. Aida Tuleka i pomoćnika za vjerska pitanja Ilham -ef Puce posjetio je Pedagoški zavod Mostar gdje se susreo sa dugogodišnjim direktoricom Sabahetom Bijedić. Sastanku je prisustvovao i savjetnik za vjeronauku u Pedagoškom zavodu dr. Ahmed Husić.

Povod posjete bio je skori završetak mandata poštovane direktorice i odlazak u zasluženu penziju.

Muftija je iskazao veliku zahvalnost direktorici Bijedić za dugogodišnju saradnju sa ustanovama i institucijama Islamske zajednice u Mostaru i mostarskom muftijstvu, a posebno sa najstarijom odgojno-obrazovnom ustanovom u Hercegovini, Karađoz-begovom medresom.

Istaknut je značaj Pedagoškog zavoda u procesu potpunog etabliranja islamske vjeronauke u odgojno-obrazovnom procesu škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, kroz stručni rad i nadzor kolegija i savjetnika uposlenih u toj ustanovi.

Muftija mostarski iskoristio je ovu priliku da ukaže na značaj obrazovanja i odgoja, a posebno je naglasio doprinos osoba poput uvažene direktorice Bijedić koje su posvećene unapređenju nastavnih i vannastavnih sadržaja u našim školama.

Direktorica Bijedić se zahvalila muftiji na posjeti i istakla da je saradnja sa Islamskom zajednicom u proteklom periodu bila otvorena i kvalitetna na obostrano zadovoljstvo i korist. Naglasila je da su se određene projektne aktivnosti Pedagoškog zavoda odvijale svojim tokom zahvaljujući i direktoru i kolektivu Karađoz-begove medrese. U kontekstu značaja odgoja i obrazovanja direktorica Bijedić je kazala da su učenici i studenti naša najveća vrijednost.

Ko je na portalu: 58 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani