MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Generalna konzulica u posjeti Muftijstvu mostarskom

Rate this item
(0 votes)

Novoimenovana generalna konzulica u Konzulatu Republike Turske u Mostaru, NJ.E. Zerrin Kandemir, posjetila je Muftijstvo mostarsko gdje se susrela s mostarskim muftijom Salem-ef. Dedovićem.

Muftija je Generalnoj konzulici izrazio dobrodošlicu u Mostar i poželio uspješnu diplomatsku misiju. Takođe, predstavio joj je višestoljetni kontinuitet i historijat institucije Muftijstva, te njegovu ulogu i značaj za muslimane ovog podneblja kroz sva vremena i društvene epohe.

Poseban akcenat u razgovoru Muftija je usmjerio na aktuelno vrijeme i prilike u kojima muslimani Muftijstva mostarskog organizuju svoj vjerski, obrazovni i kulturni život, suočavajući se pri tome s različitim društveno-političkim, ekonomskim, obnoviteljsko-graditeljskim i povratničko-stabilizacijskim izazovima.

Generalna konzulica je zahvalila na prilici da se upozna s Muftijom i čuje od njega korisne informacije o aktuelnom životu u Mostaru i Hercegovini, iskazavši uvjerenje da ovaj privlačni historijski Grad i regija u cjelini, imaju sve pretpostavke za razvoj i stabilnost na opće zadovoljstvo svih njegovih naroda i stanovnika. 

 

Ko je na portalu: 118 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani