MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Otkriti motive paljenja automobila Šefik ef. Čavčića

Rate this item
(0 votes)

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić i Džafer Alić jutros su posjetili Šefik ef. Čavčića imama u Zaliku kojem je noćas zapaljen lični automobil.

Pričinjena šteta na automobilu je potpuna bez mogućnosti popravke. Prema riječima Šefik ef. Čavčića ne postoje nikakvi konkretni razlozi i povodi da bi neko ciljano i namjerno atakovao na njegovu ličnu imovinu i imovinu Islamske zajednice. Tokom razgovora bilo je riječi o općem bezbjednosnom ambijentu u ovom dijelu Grada Mostara u kojem su se posljednjih mjeseci često dešavali i nasumični slični incidenti.

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlis IZ-e Mostar uz oštre osude tog vandalskog čina zatražili su od nadležnih policijskih istražnih organa da što prije otkriju počinitelje i posebno rasvijetle motive paljenja automobila, kako bi se izbjegla svaka vrsta špekulacija i nagađanja.

Automobil marke Opel Astra zapaljen je sinoć oko 22 : 10. Policijski službenici PU Mostar izvršili su uviđaj i za dan dva, kako nam je kazao Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNK-a bit će poznat uzrok požara.

 (www.medzlismostar.ba)

Ko je na portalu: 66 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani