MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Na Ahiret preselio sekretar muftijstva mostarskog hadži Ramo -ef. Kajan

Rate this item
(2 votes)

U nedjelju, 7. januara, na Ahiret je preselio sekretar Muftijstva mostarskog hadži Ramo -ef. Kajan.

Ramo –ef. Kajan je završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Diplomirao na odsjeku za historiju i geografiju Pedagoške akademije Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a potom diplomirao i na odsjeku za pedagogiju Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Pohađao je i postdiplomske studije na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Ramo –ef. Kajan bio je dugogodišnji imam, hatib i muallim u brojnim mostarskim džematima, a zatim i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Radio je i kao vjeroučitelj u osnovnim školama na području Mostara. Izuzetan doprinos dao je u Karađoz-begovoj medresi kao profesor i pedagog škole.

Od 2014. godine obavljao je poslove sekretara Muftijstva mostarskog.

Dženaza-namaz će se klanjati u ponedjeljak, 8.1.2018. godine, u 14:30 sati u haremu Blagaj, gdje će se rahmetlija i ukopati.

Muftijstvo mostarsko upućuje izraze suosjećanja porodici Kajan uz dovu Uzvišenom Stvoritelju da rahmetliji podari Svoj oprost i milost, a porodici sabur i istrajnost.

Ko je na portalu: 128 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani