MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Komisija za dijalog franjevačkog reda iz Rima u posjeti Muftijstvu mostarskom

Rate this item
(0 votes)

Članovi komisije za dijalog franjevačkog reda iz Rima predvođeni fra Ikom Skokom, bivšim gvardijanom Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Mostaru posjetili su mostarsko muftijstvo gdje su se susreli sa mostarskim muftijom Salem ef. Dedovićem i v.d. glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Mostar Dinom ef. Maksumićem.

Članovi ove visoke franjevačke delegacije su se interesovali za stanje, izazove i perspektive međureligisjkog dijaloga u BiH, a napose u Mostaru. Iskazali su priznanje muftiji za napore i korake koje poduzima na planu međureligijskog dijaloga i saradnje, te zahvalili na prijemu i razmjeni ideja.

Muftija je iskoristio priliku da ih upozna sa strukturom mostarskog muftijstva i aktivnostima, te realizovanim projektima međureligijske saradnje. Visoka franjevačka delegacija planira posjetiti Sarajevo i Srebrenicu gdje će odati počast žrtvama genocida.

 

Ko je na portalu: 69 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani