MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog

Rate this item
(0 votes)

U srijedu, 4. aprila 2018. godine, održana je sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog. Sjednicom je predsjedavao mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović. Sjednici su prisustvovali rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Ilham-ef. Puce, rukovodilac službe za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove Faiza Alić, glavni imami i direktor Karađoz-begove medrese hfz. Aid-ef. Tulek. 

Na početku je direktor Karađoz-begove medrese hfz. Aid-ef. Tulek proučio Ja-sin pred dušu rah. Rame-ef. Kajana, bivšeg sekretara Muftijstva mostarskog, koji je preselio na Ahiret.

U okviru tačaka dnevnog reda razmatrane su pripreme za mektebsko takmičenje i regionalno takmičenje iz vjeronauke koja će se održati u Karađoz-begovoj medresi 7. i 22. aprila. Glavni imami su podnijeli izvještaj o radu koordinatora za mlade, koordinatora za nevladine organizacije, koordinatorica za brak i porodicu i koordinatora za socijalna pitanja. Predstavljen je plan predramazanskog savjetovanja za sve imame muftijstva, muallime i muderrise koje će se održati u Medžlisu Islamske zajednice Jablanica.

Članovi Savjeta upoznati su sa sadržajima tradicionalne 43. Manifestacije “Dani mevluda i zikra” koja će se realizovati od 18. aprila do 14. maja i ovogodišnje manifestacije “Dani vakufa” koju organizuje Vakufska direkcija, a gdje je Muftijstvo mostarsko jedan od partnera zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Trebinje u organizaciji naučnog skupa “Vakufi na području Medžlisa IZ Trebinje”.

Članovi Savjeta obavješteni su i o održavanju hafiske dove novom hafizu Aganu Hamzakadiću kojeg je kao muhafiz izveo hfz. Aid-ef. Tulek.

Članovi Savjeta upoznati su i sa pripremljenim tematskim hutbama koje će se održati na području Muftijstva u mjesecu aprilu.

Ko je na portalu: 81 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani