MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Ambasadorica SAD NJE. E. Maureen Cormack posjetila Muftijstvo mostarsko

Rate this item
(0 votes)

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. Maureen Cormack posjetila je danas Muftijstvo mostarsko gdje se susrela sa muftijom mostarskim mr. Salem-ef. Dedovićem. U delegaciji američke ambasade bili su Bryan Wockley, politički savjetnik za ljudska prava, te Ante Miliša pomoćnik za pitanja ljudskih prava i vjerskih sloboda u Odjelu za politička pitanja. Sastanku je prisustvovao i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham-ef. Puce.

Muftija je zahvalio na posjeti i izrazio toplu dobrošlicu, te upoznao ambasadoricu o organizaciji vjerskog života na području mostarskog muftijstva, koje se prostire na širokom geografskom prostoru Hercegovine i dijela jugozapadne Bosne.

Razgovarano je o procesima međureligijske saradnje na području mostarskog muftijstva.

Ambasadorica Cormack  je istakla važnost kvalitetnog obrazovanja kroz koje će se promovisati vrijednosti ljubavi i vjernosti prostoru na kojem mladi žive, dajući snažnu podršku procesima zbližavanja i povezivanja među mladim ljudima.

Bilo je govora i o političkoj situaciji, sa posebnim akcentom na pregovore koji se vode u Mostaru i mogućnosti održavanja lokalnih izbora.

Muftija je istakao da je u Mostaru na sceni politički vakuum i da je vlast praktično u rukama jednog čovjeka. Rekao je da je Mostar historijski uvijek bio otvoren i slobodan grad, u kojem su zajedno živjeli Bošnjaci, Srbi i Hrvati i da to tako treba i ostati.

Izražena je nada da će doći do političkog dogovora oko budućnosti Grada Mostara.

Ko je na portalu: 46 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani