MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Drugi kongres vjernica u BiH

Rate this item
(0 votes)

Međureligijsko vijeće u BiH organiziralo je od 2. do 5. jula 2018. godine Drugi kongres vjernica u BiH. Kongres je održan u Međugorju pod sloganom Dobro je biti odgojen/a i na njemu je sudjelovalo više od stotinu žena, muslimanki, kršćanki i Jevrejki iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović bio je počasni gost Kongresa. U prigodnom obraćanju kazao je da bi se postojeće prirodne razlike u religijskim pluralnim društvima, sredinama i školama, posebno kod mladih, trebale imenovati kao potencijal za mirno življenje jer je to način da se eliminiraju sve predrasude, netoleranciju i isključivosti prema drugima i drugačijima.

Istakao je da jedni prema drugima trebamo biti iskreni, dobri, skromni i plemeniti, naglasivši da se vjernici odgajaju da u svojim uvjerenjima budu čvrsti poput kamena, ali u odnosu prema drugima mekši od pamuka.

Ko je na portalu: 173 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani