MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta franjevačkom samostanu na Šćitu

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem-ef. Dedović 24. jula posjetio je samostan Franjevačke provincije Bosne Srebrene na Šćitu u Prozoru / Rami. Fra Andrija Jozić, gvardijan samostana izrazio je dobrodošlicu muftiji i upoznao ga sa historijatom ove važne franjevačke ustanove Bosne Srebrene u okviru koje postoji i muzej i Kuća mira u kojoj se realizuju raznoliki duhovni, edukativni i kulturni sadržaji. Gvardijan Jozić je iskazao zahvalnost muftiji i veliko zadovoljstvo upriličenom posjetom, ističući otvorenost ove franjevačke kuće za posjete i susrete sa predstavnicima Islamske zajednice.

Muftija je zahvalio gvardijanu Joziću na gostoprimstvu i otvorenosti, te prilici da se direktno upozna sa aktuelnim radom ove čuvene franjevačke ustanove koja svoje misijsko poslanje realizuje na prostoru koji pokriva Muftijstvo mostarsko, ističući pri tome važnost i doprinos koji franjevci daju u duhovnom i kulturnom životu Bosne i Hercegovine već stoljećima, njegujući pri tome duh vjernosti zemlji i njenom milenijskom kontinuitetu. U pratnji muftije bili su i glavni prozorski imam Safet-ef. Pozder i Nihad-ef. Ahmetović.

  

Ko je na portalu: 50 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani