MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Svečanim koncertom u Čapljini najavljen Kurban-bajram

Rate this item
(0 votes)

U okviru manifestacije "Dani povratka", povodom 20. godišnjice povratka Bošnjaka na područje čapljinske općine, sinoć je pred više od 500 gostiju u velikoj dvorani hotela "Mogorjelo" u Čapljini održan Bajramski koncert.

Na samom početku prisutnim se obratio mostarski muftija Salem-ef. Dedović.

Muftija je čestitao na organizaciji koncerta, te posebno pohvalio dobru saradnju Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, BZK “Preporod” Čaljina, KUD "Kolo Dubravsko" i O.Š. Čapljina na projektima kulture i obrazovanja.

Pomenuo je četiri vrijednosti koje prožimaju predstojeće mubarek dane, a koje daju smisao životu i postojanju, a to su ljubav i sloga, mir i razumijevanje.

U programu su nastupili Hor MIZ "Čapljina", KUD "Kolo Dubravsko" iz Dubrava, KUD "Počitelj" iz Počitelja, Počiteljski tamburaši, grupa solista "Ašik", te glavni gost večeri Eldin Huseinbegović koji je svojim nastupom oduševio publiku.

 

Ko je na portalu: 177 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani