MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Radost darivanja u Novoj hidžretskoj godini

Rate this item
(0 votes)

Tradicija  darivanja  povodom  Nove  hidžretske  godine  u  mostarskom  muftijstvu  traje  već godinama, a svaki put poprimi neku novu dimenziju, koja i darovanim, ali i onima koji daruju budi osjećaj sreće i ponosa zbog pripadnosti zajednici koja vodi brigu o svojim članovima u svim životnim okolnostima.

Ovog puta u pitanju su bila dva posebna, može se reći i najsretnija trenutka u životu čovjeka, a to su sklapanje braka i rođenje djeteta.

Povodom ovih mubareka, koordinatorica Odjela za brak i porodicu ispred Mostarskog muftijstva, profesorica Ramiza Bandić-Kafadar zajedno sa koordinatoricom ispred Medžlisa IZ Mostar Fatimom Puce i muallimom Rešadom Šehić-Boloban posjetile su ginekološki odjel kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru i darovale prvorođene bebe u 1440. hidžretskoj godini.

Ovog puta u pitanju su bile dvije djevojčice. Roditeljima Adisu i Lamiji Zolj, kao i Azemu i Nafiji Marić želimo svaki hajr, uz dovu Gospodaru da njihova djeca budu radost i ponos  svima  nama! 

Nakon  darivanja  beba,  predstavnice  Islamske  zajednice  su  uz  ljubazno osoblje  vođene  glavnom  sestrom  Amilom  Rudan-Brekalo  obišle  cijeli  ginekološki  odjel, čestitajući majkama na prinovi, ali i bodreći one koje će to tek postati, te uz dovu Gospodaru za one koje su iskušane bolešću.

U razgovoru sa osobljem ginekološkog odjela, na čijem čelu je  dr.Vila-Humačkić, saznali smo da je u Mostaru iz godine u godinu sve veći broj rođene djece, što nas posebno raduje u ovom vremenu neizvjesnosti i masovnog odlaska iz domovine.

Da postoje i oni koji ostaju u domovini dokaz su i bračni par Erna Klico i Amel Mulić, koji su prvi stupili u bračnu zajednicu u 1440. hidžretskoj godini.

Tim povodom su darovani od strane Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Mostar, uz dovu Uzvišenom za sreću i bereket u braku.

F. P. 

Ko je na portalu: 268 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani