MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

U Karađoz-begovoj džamiji proučena hatma dova pred duše Alije Izetbegovića i Hivzije Hasandedića

Rate this item
(0 votes)

U povodu 15-te godišnjice od preseljenja na Ahiret danas je u Karađoz-begovoj džamiji pred džumu namaz poklonjena hatma dova pred duše rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika R BiH i najpoznatijeg istraživača kulturne baštine u Hercegovini rahmetli Hivzije Hasandedića. Hatma dovu proučio je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić.

„Nije slučajno da su ova dvojica naših velikana preselila isti dan. Iza toga se krije neka mudrost o kojoj mi možemo razgovarati, a pravo znanje ostaje kod Allaha Uzvišenog. Alija je bio mislilac, vizionar i pravi vođa a drugi je ostavio nemjerljiv doprinos očuvanju našeg pamćenja. A ono što mi možemo da učinimo za njih je da čitamo i izučavamo njihova djela, da ih preporučujemo našim ukućanima jer, zaista, samo jedan podatak koji je prikupio rahmetli Hivzija nekada bude zlata vrijedan. Zato ne smijemo biti nemarni prema onome što su nam oni ostavili jer su oni pisali za nas i buduće generacije“, poručio je ef. Maksumić.

(www.medzlismostar.ba)

Ko je na portalu: 61 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani