MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Glavni imami Mostarskog muftijstva iskazali punu podršku Dini ef. Maksumiću i Medžlisu IZ-e Mostar

Rate this item
(0 votes)

Glavni imami s područja Mostarskog muftijstva: Amer ef. Jugo, Šemso ef. Germić, Adem ef. Šuta, Sadet ef. Bilalić, Refik ef. Delić, Safet ef. Pozder, Dževad ef. Hadžić, Mersed ef. Šabanović, direktor Karađoz-begove medrese hafiz Aid ef. Tulek i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje pri Muftijstvu Ilham ef. Puce danas su posjetili glavnog imama Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dinu ef. Maksumića koji ih je upoznao sa aktuelnim događajima u vezi sa Sultan Selimovim mesdžidom.

Nakon dvosatnog razgovora pružili su punu podršku ef. Maksumiću, Medžlisu IZ-e Mostar i organima Islamske zajednice u zaštiti vakufske imovine i institucionalnom načinu upravljanja vakufskom imovinom.

Tokom sastanka iskazali su riječi saosjećanja jer su i oni sami u svojim medžlisima suočeni sa sličnim slučajevima tretmana vakufa od strane lokalnih vlasti.

Stoga su jednoglasni u ocjeni da se mora, shodno saopćenju iz Kancelarije Reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića istrajati na poštivanju vladavine prava, poštivanju internih normi Islamske zajednice i šerijatskog prava kako među članovima Islamske zajednice jednako tako i kod gradskih i drugih nadležnih vlasti da poštuju zakonske norme i da Islamskoj zajednici osiguraju njeno pravo na korištenje vlastite imovine.

Ef. Maksumić se zahvalio na podršci glavnih imama i imama iz susjednih medžlisa kao i na stopostotnoj i bezrezervnoj podršci koju su mu iskazali mostarski imami na jutros održanom sastanku.

Ko je na portalu: 145 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani