MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD posjetio Muftijstvo mostarsko

Rate this item
(0 votes)

U utorak, 20. novembra 2018. godine, u službenoj posjeti Muftijstvu mostarskom boravio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Mensur Bektić sa saradnicima.

Predsjednik „Merhameta“ Mensur Bektić je upoznao muftiju sa planovima „Merhameta“ u Hercegovini. Rekao je da je cilj ojačati Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar, te da je planirano premjestiti sjedište Regionalnog odbora iz Jablanice u Mostar. Također je rekao da je jedan od ciljeva ojačati i „Merhamet“ u Stocu.
Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović je čestitao predsjedniku Bektiću na izboru i poželio mu uspjeh u radu. Istakao je da je socijalno-humanitarni aspekt u misijskom djelovanju Islamske zajednice vrlo značajan i da su se humanitarne aktivnosti “Merhameta” i Islamske zajednice na području Muftijstva mostarskog u proteklom periodu prožimale i bile zajednički organizovane.
Muftija je naglasio da Islamska zajednica namjerava i dalje usko sarađivati s „Merhametom“ kao i do sada.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac službe za vjerske poslove Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce, član Upravnog odbora HO „Merhamet“ MDD Midhat Brkan i sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Mostar Osman Marić.

Ko je na portalu: 258 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani