MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Treba nam zajednički i jedinstveni, probosanski, probošnjački i promostarski front

Rate this item
(1 Vote)

Sinoć je u Studentskom hotelu Mostar na tribini koju je organizovala mostarska podružnica Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), SDA Grada Mostara predstavila svoj prijedlog budućeg administrativnog uređenja Grada Mostara.

O budućem uređenju Mostara govorio je i mostarski muftija Salem -ef. Dedović. Muftija je pozvao na smirivanje tenzija i ukazao na potrebu zajedničkog i jedinstvenog probošnjačkog, probosanskog i promostarskog fronta.

"Problem Mostara, nije problem od jučer. Dugo je ovo, i kompleksno i složeno pitanje. Ne smijemo izgubiti živce i izgubiti glavu. Ovdje se mora ići hladne glave do kraja, uporno i strpljivo, bez razračunavanja. Nikakvo nam razračunavanje ne treba. Nama treba zajednički, jedinstveni, probosanski, probošnjački i promostarski front, kada je u pitanju Mostar", rekao je muftija Dedović. 

Muftija je istakao da Mostar do sada ni na koji način nije uvjeren da se nešto promjenilo “sa druge dominirajuće strane koja čitavo vrijeme sve ove godine želi napraviti od Mostara svoj grad.” 

"Bošnjaci i konstitutivni Srbi ovoga grada imaju drugačiji pogled na Mostar, kroz historiju imaju drugačiji pogled na Mostar. Moramo to saslušati, objediniti i uvažiti, napraviti zajedničko rješenje. Ne može biti parcijalnih rješenja. Rješenje mora biti jedno, jedinstveno i zajedničko. U interesu Mostara, budućnosti djece svih naroda i građana ovoga grada", kazao je mostarski muftija.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani