MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Dani Sejfulaha ef. Prohe: Multimedijalno predavanje

Rate this item
(0 votes)

U okviru manifestacije "Dani Sejfulaha ef. Prohe" u Drvenoj sali Narodnog univerziteta u Konjicu u subotu, 19.03.2016. godine  prof.dr. Ago Omerbašić, održao je multimedijalno predavanje na temu: Božiji zakoni i granice naše spoznaje.

"Cjelokupan razvoj zapadnog mišljenja, rascjep na nauku i vjeronauku, uspjesi prirodnih nauka, tehnička revolucija, sveopća ateizacija društva pripremili su pogodan teren za prihvatanje darvinističke teorije. Zapravo, teorija evolucije je uvijek ostala samo teorija, nikad nije postala nauka. Zašto? Zato što se njeno učenje bazira na pretpostavkama, ona nije u stanju da dā odgovor na mnoga važna pitanja i to ruši njene temelje. Poznati su slučajevi krivotvorenja i izmšljanja dokaza da bi se opravdala ova teorija. A razlog je samo jedan: na sve načine održati ateistički pogled na svijet i ne priznati Allahovo postojanje i Njegovu svemoć." (prof.dr. Ago Omerbašić)

(www.medzlis-konjic.com)

Hadis Dana

"Mu'min je prijatan i o­n pomiruje, a nema dobra u o­nom ko ne miri i zblizuje i u cijem drustvu nije prijatno." Ahmed

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani