MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Akcija klanja kurbana u Medžlisu Gacko

Rate this item
(0 votes)

Ove godine, kao i ranijih godina, Medžlis Islamske zajednice Gacko organizovao je  akciju klanja kurbana. U okviru ove akcije 58 kurbana zaklano je za Karađoz-begovu medresu u Mostaru.

“Želja nam je bila da kroz ovaj projekat  omogućimo našim Gačanima u iseljeništvu da obave svoju vjersku dužnost, da pomognu najstariju obrazovnu instituciju u Hercegovini a kroz sve to, da pomognu povratnike u Gacku. Evo, već drugu godinu, zahvaljujući angažmanu gospodina Sabahudina Čakala i H.O. “Sadake”,  naša braća Bošnjaci iz dijaspore uzimaju po dvadeset kurbana od povratnika. Da ih Allah dž.š. nagradi za to!” – kazao je predsjednik Medžlisa IZ Gacko, Enis Tanović.

Rijaset IZ u Bosni i Hercegovini ove godine imao je projekat kupovine kurbana od povratnika u bosansko-hercegovačkom entitetu RS te podjele kurbanskog mesa. Kurbani su obuhvatali područja gdje se povratnici bave stočarstvom. U ovoj akciji nisu zaboravljeni ni povratnici u Gacku. Komisija za kurbane uzela je trideset kurbana od povratnika gdje je i podijeljeno kurbansko meso.

“Islamska zajednica ovakvim akcijama ostavlja dubok i trajan osjećaj brige o povratnicima na granici naše domovine. Posebno hvala Predsjedniku komisije za kurbane g. Elnuru Salihoviću, koji nas je uvrstio u ovaj projekat Rijaseta. Samo ovako složni i jednistveni u našim akcijama kojima se snaži naš napredak i zadovoljstvo, možemo očekivati uspjeh na ovome i spas na drugome svijetu! “- poručio je glavni imam Sadet ef. Bilalić.

 

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani