MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Glamoč

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem –ef. Dedović boravio je sa saradnicima u dvodnevoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Glamoč, petog i šestog dana ramazana. 

Muftija je po dolasku sa saradnicima prošetao kroz Glamoč, gdje su se susreli sa velikim brojem omladine koja se okuplja u folklornoj sekciji BZK "Preporod" Glamoč, a koja će nastupiti na tradicionalnoj manifestaciji „Novogradski dani u Sarajevu. U čast muftije i njegovih saradnika upriličen je zajednički iftar, kojem su prisustvovali predsjednik Medžlisa g. Arif Kovačević, glavni imam Muhamed Dragolovčanin i predsjednik BZK "Preporod" g. Amel Saltaga.

U svom obraćanju nakon teravih - namaza u Gradskoj džamiji muftija je istakao da je ramazan jedinstveno vrijeme i prilika koja nas kao zajednicu muslimana povezuje i ujedinjuje, te da je u ovom mubarek mjesecu ljudskom rodu dat veliki bereket, radost, nada, milost i dobrota. 

Muftija je posebno naglasio važnost istrajnosti u vjerovanju i činjenju dobra.

„Život nosi sa sobom nepredvidive stvari. Život je prepun kušnji, uspona i padova. Samo oni koji su strpljivi i izdržljivi će uspjeti. Dragi Allah je milostiv. On voli robove svoje, daje im pomoć i podršku. On nam je dao ibadete da nam to bude okrepa i snaga da istrajavamo u ovom životu kao vjernici. Ustrajmo, nemojmo malaksati. Mi se trebamo okititi vrlinama strpljivosti, izdržljivosti, postojanosti, istrajavanja i oslanjanja jednih na druge. U tome je velika blagodat“, poručio je muftija.

Na kraju obraćanja muftija je odao priznanje i pohvalio aktivnosti Medžlisa Islamske zajednice Glamoč kojim u dosta specifičnim okolnostima izuzetno uspješno rukovode predsjednik Arif Kovačević i glavni imam Muhamed -ef Dragolovčanin. Nakon teravih - namaza u kući imama Dragolovčanina upriličeno je druženje sa džematlijama. 

U četvrtak, šestog dana ramazana, muftija i saradnici su posjetili lokalitet džamije Malkoč bega u selu Malkočevci. Pored posjete džamiji u Malkočevcima, čija izgradnja treba početi u skorije vrijeme, upriličena je i posjeta drugim lokalitetima koji mogu biti značajan turistički potencijal za razvoj života.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani