MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

UDRUŽENJA „SVITANJE“ PODJELILO ŠKOLSKI PRIBOR U GLAMOČU

Rate this item
(0 votes)

Aktivisti udruženja „Svitanje“09.11.2013 posjetili su povratnike u Glamoču i uručili 50 paketa školskog pribora učenicima osnovne škole "Glamoč".

Nakon pet godina organizovanja projekta sakupljanja i podjele školskog pribora za djecu povratnika u Podrinju aktivisti UG Svitanje su ove godine ovaj projekat proširili na područje Glamoča. 

 

Projekat su podržali kompanija Gadžo sa svojim brendom "Tops" i značajnom donacijom školskog pribora i tursko udruženje www.kulturcocuk.gov.tr odjeljenje iz Engleske te pojedinačni prilozi.

Glavni imam MIZ Glamoč Muhamed ef. Dragolovčanin je pripremio podjelu pribora u prostorijama Medžlisa Glamoč za 50 učenika iz osnovne škole "Glamoč".

Na veliko zadovoljstvo članova udruženje Svitanje, a i Bošnjaka u cjelini na terenu članovu Udruženja “Svitanje”  uvjerili su se u jedinstvo, radinost i progres malobrojne zajednice Bošnjaka u Glamoču.

U razgovoru rukovodstva UG Svitanje sa glavnim imamom, predsjednikom Medžlisa Arifom Kovačevićem i predsjednikom BZK Preporod Amelom Saltagom dogovorena je stalna saradnja UG Svitanje/AKOS BiH sa lokalnim bošnjačkim institucijama na projektima jačanja i razvijanja naše zajednice u Glamoču.

U ime UG Svitanje školski pribor je uručio predsjednik Ensar Mulaosmanović. 

Akos.ba

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani