MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Radna posjeta Medžlisima Glamoč, Livno i Tomislavgrad

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem ef. Dedović je u petak, 17. oktobra, boravio u radnoj posjeti Medžlisima Glamoč, Livno i Tomislavgrad.

U pratnji muftije bili su sabornik Islamske zajednice sa ovog područja gosp. Ibrahim Kapetanović, savjetnik muftije Ilham ef. Puce i sekretar muftijstva Ramo ef. Kajan.

Na radnom sastanku u Medžlisu Glamoč muftiji su svoje aktivnosti predstavili glavni imam Muhamed ef. Dragolovčanin, predsjednik Medžlisa gosp. Arif Kovačević i predsjednik BZK “Preporod” gosp. Amel Saltaga.

Nakon posjete Medžlisu Glamoč muftija je posjetio i Livno, gdje je u Ćurčinica džamiji klanjao džuma namaz. Poslije džuma namaza upriličen je radni sastanak sa glavnim livanjskim imamom Dževad -ef. Hadžićem, predsjednikom Medžlisa gosp. Hajrudinom Maksićem, imamima i vjeroučiteljima.

Muftija je ikindiju namaz klanjao u Džudža Džaferovoj džamiji u Tomislavgradu, a nakon toga je imao sastanak sa v.d. glavnim imamom Edin -ef. Kukićem i predsjednikom Medžlisa gosp. Džemalom Hadžićem.

Muftija se tokom ove radne posjete detaljnije upoznao sa stanjem vjerskog života u Medžlisima u pogledu mektebske nastave, vjeronauke, misijskog rada u džematima, te cjelokupne organizacije Medžlisa. Razgovarano je i o drugim važnim temama i izazovima sa kojima se susreću naši Medžlisi na ovom području.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani