MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija mostarski posjetio Medžlis Islamske zajednice Glamoč

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem -ef. Dedović u petak 9. dana mjeseca ramazana boravio je u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Glamoč.

Muftija se u Glamoču susreo sa glavnim imamom Muhamedom -ef. Dragolovčaninom, predsjednikom Medžlisa gosp. Arifom Kovačevićem i predsjednikom BZK “Preporod” gosp. Amelom Saltagom.

Razgovarano je o aktivnostima Medžlisa Glamoč i mogućnosti obnove nekoliko starih džamija koje ujedno predstavljaju važno kulturno-historijsko naslijeđe.

Muftija je ovog prilikom posjetio lokalitet Gornje džamije na Starom gradu, te džemate Biličić, Kovačevci i Malkočevci, a teravih-namaz je klanjao u gradskoj džamiji u Glamoču gdje se i obratio vjernicima.

http://muftijstvo-mostarsko.ba/images/stories/glamoc1.jpg

Čestitao je predsjedniku gosp. Arifu Kovačeviću i glavnom imamu Muhamed –ef. Dragolovčaninu na postignutim rezultatima i izuzetno uspješnoj organizaciji vjerskog života na području ovog Medžlisa.

Pozvao je vjernike da iskoriste odabrano vrijeme mubarek mjeseca ramazana za postizanje duševnog smiraja, porodične i lične sreće i da činjenjem dobrih djela zasluže oprost Uzvišenog Stvoritelja.
http://muftijstvo-mostarsko.ba/images/stories/glamoc3.jpg

 

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani