MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Ramazanska posjeta Medžlisu Islamske zajednice Prozor

Rate this item
(0 votes)

U petak, 24. ramazana,  mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović sa svojim saradnicima posjetio je Medžlis Islamske zajednice Prozor. Muftija je u Nuhefendića (Čaršijskoj) džamiji predvodio džuma-namaz i održao hutbu. U hutbi je govorio o blagodatima mubarek mjeseca ramazana.

Istakao je da post kod nas treba izgraditi moralne vrline i treba nam biti podstrek i ohrabrenje u borbi protiv vlastitog nemara, površnosti i slabosti.

Posebno je naglasio potrebu solidarnosti, pažnje i podrške među vjernicima. Upozorio je na pojave neradosti, sijanja nepovjerenja, zlobe i mržnje u našoj zajednici.

Nakon džuma-namaza muftija se susreo sa predsjednikom medžlisa Ahmom Kmetašom i glavnim imamom Safet-ef. Pozderom, koji su ga upoznali sa stanjem vjerskog, kulturnog i ukupnog života na području ovog medžlisa sa posebnim osvrtom na realizaciju ramazanskih aktivnosti. Sastanku je prisustvovao i član sabora Islamske zajednice u BiH Suljo Kmetaš.

 

 

 

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

Ko je na portalu: 98 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani