Medžlis Islamske zajednice Čapljina sinoć je upriličio zajednički iftar za predstavnike vjerskih zajednica, humanitarnih organizacija i obrazovnih institucija. Uz predstavnike Islamske zajednice iftaru su prisustvovali župnik Župe sv. Franje Asiškog u Čapljini Don Ilija Petković, čapljinski paroh Igor Mastilović, predstavnica Caritasa Čapljina Zorica Brajković, predstavnik Merhameta Čapljina Azer Basarić, direktor "O.Š. Vladimira Pavlovića" Mateo Jovanović, direktorica "O.Š. Čapljina", Harisa Džaferović i predstavnik Radija Čapljina.

Dijeleći radost iftara sa svojim gostima glavni imam MIZ Čapljina Adem-ef. Šuta u kratkom obraćanju naglasio kako je njihovo druženje jasan dokaz bolje budućnosti.

- Na budućnost mi možemo uticati, što i činimo u ovom trenutku. Mi želimo i poručujemo večeras da hoćemo uticati na to da nam budućnost bude prožeta dijalogom, razumijevanjem i zajedničkim aktivnostima na radost svih građana našega grada i šire - istakao je ef. Šuta.

 

U tom smislu pozvao je kolege da u tim procesima budu odlučniji i glasniji, jer, kako je ocijenio, ko to ima veće pravo u isto vrijeme i obavezu od predstavnika vjerskih zajednica koji su svakodnevno s ljudima u njihovim brigama životnim da potiče dijalog i dobre međunacionalne odnose. .

- Treba da nas svi čuju i vide, da čuju lijep glas i vide najljepšu sliku koju šaljemo večeras, najljepši cvijet iz bašče cvijeća Hercegovine - iz naše Čapljine, čitavom svijetu - poručio Adem-ef. Šuta.

(Preporod.info)