MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Uspješno realizovani radovi na imamskoj kući i džamijskom šadrvanu u Ostrošcu

Rate this item
(0 votes)

U proteklom periodu na području džemata Ostrožac pokrenuti su, te uspješno realizovani radovi na imamskoj kući i džamijskom šadrvanu.

Na prvom mjestu, džematski odbor je pokrenuo akciju rekonstrukcije imamske kuće, koja je bila neophodna usljed dotrajalosti krovne konstrukcije. Nakon što je usaglašen finansijski plan, pristupilo se prikupljanju novčanih priloga unutar džemata.

Vrijedi istaći da je odziv bio masovan, te je akcija polučila očekivani rezultat. Također, značajno je učešće opštinskog načelnika i MIZ Jablanica, koji su prepoznali važnost projekta i odlučnost džematlija Ostrošca. Kompletna promjena krovne konstrukcije je završena u roku od tri dana, što se može objasniti, velikim odzivom članova džemata i njihovom spremnošću da svojim vlastitim radom dodatno doprinesu realizaciji projekta.

Drugi značajan projekat predstavlja dovršetak radova na džamijskom šadrvanu koji je započet početkom 90-ih godina. Međutim, voda iz planirane fontane nije potekla dvadeset i pet godina, da bi konačno potekla 20. novembra, kada su džematlije upriličile puštanje vode i obilježile završetak radova. Na kraju molimo Uzvišenog Allaha, da obilato nagradi sve one koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovih projekata. 

(www.medzlis-jablanica.ba)

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani