MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad

Rate this item
(0 votes)

U petak, 23. juna 2017. godine, mostarski muftija mr. Salem -ef. Dedović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad.

Muftija je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Džduža Džaferovoj džamiji. U hutbi je istakao da je ramazan bio prilika da dostignemo mir i spas u svojoj duši– svojoj nutrini, da taj mir prenosimo na druge ljude i da živimo zajedno u miru i harmoniji, poštujući jedni druge. Poručio je da je potrebno više cijeniti vrijednost života i kratkoće vremena koje imamo, te prema tome usmjeriti životne planove i aktivnosti.

Nakon džuma - namaza muftija je održao radni sastanak sa predsjednikom medžlisa g. Ibrahimom Kapetanovićem i v.d. glavnim imamom Amer –ef. Jugom. Sastanku su prisustvovali i sekretar medžlisa Hasan Musagić i imam Džudža Džaferove džamije Tarik -ef. Gušić. Tokom razgovora muftija se upoznao sa stanjem vjerskog života na području ovog medžlisa i realizacijom ramazanskih aktivnosti.

 

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani