MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Ikrar dova za buduće hadžije sa područja Medžlisa Jablanica

Rate this item
(0 votes)

U subotu, 05.08.2017. godine proučena je zajednička ikrar dova za hadžije sa Medžlisa IZ-e Jablanica.

U prepunoj jablaničkoj centralnoj džamiji nakon podne-namaza prisutni su mogli uživati u prelijepom programu kojeg su izveli imami Medžlisa IZ-e Jablanica. Na početku proučen je odlomak iz Kur'ana, a potom prisutne je poselamio glavni imam Medžlisa IZ Jablanica h. Ekrem ef. Hodžić. On je poželio dobrodošlicu prisutnima i zahvalio se na njihovom dolasku. Imami su proučili nekoliko odlomaka iz Kur'ana a polaznice mektebskog hora su proučile nekoliko ilahija i kasida o hadždžu a potom vaz-i-nasihat je održao glavni imam Ekrem ef.  Hodžić. Kompletan program je bio ispunjen tekbirima. H. Ekrem ef. je ukazao na važnost pete islamske dužnosti, o obavezi svakog punoljetnog i imućnog muslimana. Govorio je o doživljaju hadža, njegovim ljepotama, te o uticaju hadždža na svakodnevni život čovjeka.

Svoj nadahnuti vaz završio je dovom, da Allah pomogne našim hadžijama na putu do svetih mjesta i da nam se živi i zdravi vrate kućama i svojim porodicama. Nakon halala hadžija i prisutnih džematlija hfz. Anis Čilić je proučio ašere a Ekrem ef. Hodžić dovu. Nakon programa upriličen je svečani ručak za sve džematlije koje su došle da uveličaju ovu dovu u edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici.

Ove godine sveta mjesta Mekku i Medinu posjetit će 6 hadžija sa područja Medžlisa Jablanica: Čilić Idriz, Teletović Adila, Begović Naza, Kadić Nermin, Kadić Sanela i Kadić Kada. Ove godine sa područja MIZ-e Jablanica putuju 2 bračna para.

(www.medzlis-jablanica.ba)

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani