MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Radna posjeta Medžlisima Prozor i Jablanica

Rate this item
(0 votes)

U četvrtak, 30. oktobra 2014. godine, mostarski muftija Salem ef. Dedović boravio je u radnoj posjeti Medžlisima Prozor i Jablanica. U pratnji muftije bili su: direktor Karađozbegove medrese Aid ef. Tulek, savjetnik muftije za vjerska pitanja Ilham ef. Puce te šef protokola u Uredu muftije Amir ef. Delić.

Prilikom posjete Medžlisu Prozor muftiju su dočekali glavni imam Safet ef. Pozder, predsjednik Medžlisa Ahmo Kmetaš te svi imami Medžlisa.

Svoje zadovoljstvo i radost zbog dugogodišnje saradnje sa medžlisom Prozor istakao je direktor Tulek koji je posebno naglasio uspješne akcije Medžlisa u ukupljanju zekata u poljoprivrednim proizvodima za potrebe medrese te akciju uplate kurbana za ovu školu. Istakao je da je Prozor dao veliki broj učenika koji su pohađali i trenutno pohađaju Karađozbegovu medresu te se još jednom stavio na raspolaganje za svaki budući vid obostrane saradnje.

Zadovoljstvo nije krio ni muftija Dedović koji je istakao da medžlis Prozor funkcioniše u vrlo teškim uslovima ali opet postiže zavidne rezultate. U tom smislu je naglasio da će pružati maksimalnu podršku i biti na usluzi imamima i rukovodstvu Medžlisa.

Po okončanom radnom dijelu sastanka, muftija je u Čaršijskoj džamiji u Prozoru predvodio podne namaz, te nakon toga posjetio Lapsunj i tamošnju džamiju u izgradnji, a potom i Kovačevo Polje i tamošnju džamiju.

U Medžlisu Islamske zajednice Jablanica muftija je obavio radni sastanak sa v.d. glavnim imamom Mesud ef. Ćosićem, sekretarom Medžlisa Said ef. Husrepom i Semin ef. Leparom.

Tokom radnog sastanka bilo je govora o mektebskoj nastavi, radu sa mladima, te stanju vjerskog života u Jablanici u cjelini. Muftija Dedović je dao punu podršku aktivnostima koje imami realiziraju u džematima.

Nakon radnog sastanka mufija je klanjao akšam namaz u Čaršijskoj džamiji u Jablanici i razgovarao s džematlijama.

Hadis Dana

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, molio Allaha, dž.š., sljedećim riječima: „Molim te za bogobojaznost i strah od Tebe i javno i tajno“. Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani