MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Jablanica

Rate this item
(0 votes)

U petak, 21. novembra 2014. godine, u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jablanica boravio je mostarski muftija Salem ef. Dedović.

Muftija je klanjao džumu namaz u Čaršijskoj džamiji u Jablanici, a nakon toga se susreo sa vršiocem dužnosti glavnog imama Mesud ef. Ćosićem, sekretarom Medžlisa Said ef. Husrepom, Semin ef. Leparom i članovima Izvršnog odbora Medžlisa.                         


Predsjednik Medžlisa gosp. Hasan Kovačić je tom prilikom muftijstvu mostarskom poklonio vrijedan kaligrafski rad Semina ef. Lepare.

Muftija je potom posjetio i džemat "Jablanica I" gdje je klanjao ikindiju namaz i kratko se obratio prisutnim vjernicima.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani