MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Mostarski muftija u posjeti Medžlisu Jablanica

Rate this item
(0 votes)

Šestog dana mjeseca ramazana mostarski muftija Salem -ef. Dedović u pratnji saradnika posjetio je Medžlis Islamske zajednice Jablanica.

Prisustvovao je iftaru koji je priredio načelnik općine gosp. Salem Dedić, a kojem su prisustvovali predsjednik Medžlisa gosp. Ramiz Zahirović, glavni imam Ekrem -ef. Hodžić, članovi Izvršnog odbora i drugi ugledni aktivisti Medžlisa Jablanica.

Muftija je zahvalio na gostoprimstvu i izrazio nadu i uvjerenje da će dobra saradnja između općinskih struktura vlasti i Islamske zajednice biti i u budućnosti realizirana.

Prisutni zvaničnici na iftaru iskazali su zahvalnost dugogodišnjem imamu Seminu -ef. Lepari koji je otišao u zasluženu penziju nakon četrdeset godina aktivnog službovanja u džematu Ostrožac.

U svom obraćanju džematlijama u Čaršijskoj džamiji muftija je govorio o vrijednostima mubarek mjeseca ramazana sa aspekta njegovog značaja za svakog pojedinca ponaosob, te sa aspekta izgradnje i učvršćivanja boljih odnosa unutar zajednice i iskazivanja solidarnosti i pažnje prema slabima i nemoćnima i svima drugima kojima je potrebna pomoć.

Teravih namaz u džamiji u Podbrežju imamio je i vazu nasihat održao rukovodilac službe za vjerske poslove mostarskog muftijstva Ilham -ef. Puce.

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani