MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Konjic

Rate this item
(0 votes)

U petak, 24. februara 2017. godine u prostorijama Galerije konjičke medrese održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Konjic.

Skupština je počela učenjem Kur'ana a potom je predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Konjic dr. Emir Duranović otvorio sjednicu Skupštine te se pristupilo izabiru radnog predsjednistva Skupštine. Za predsjedavajućeg radnog predsjedništva Skupštine izabran je prof. Himzo Muhibić.

Nakon izabira radnog predjesništva Skupštine usvojen je dnevni red iste.

1. Analiza i suvajanje zapisnika sa prošle sjedncie Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Konjic.

2. Razmatranje i usvajanje izvještaja o radu Medžlisa Islamske zajednice Konjic za 2016.g. (Vjersko-prosvjetni rad, administrativno-pravno poslovanje i finansijsko poslovanje)

3. Davanje saglasnosti na budžet Medžlisa za 2017. godinu

4. Razno.

Nakon usvajanja dnevnog reda pristupilo se prvoj tačci dnevnog reda. Kako nije bilo nikakvih primjedbi na Zapisnik sa prošle sjednice Skupštine MIZ Konjic isti je jednoglasno usvojen.

Pojašnjenja izvještaja o radu za 2016.g.  dao je v.d. glavni imam Redžo ef Muhibić nakon čega je isti bez diskusija usvojen. 

Pojašnjenja Završnog računa dao je knjigovođa Numan ef. Ćosić te je i ovaj izvještaj usvojen jendoglasno kao i prijedlog budžeta za tekuću godinu.

Pod tačkom razno bilo je nekoliko prijedloga članova Skupštine  koji su se ticali poboljšanja vjersko-prosvjetnih aktivnosti, posebice onih vezanih za rad sa mladima i ženama.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio i izaslanik muftije mostarskog direktor Karađozbegove medrese u Mostaru hafiz Aid ef. Tulek koji je  po završetku sjednice Skupštine posjetiio Gradsku džamiju u Konjicu te u istoj održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

(www.medzlis-konjic.com)

Posjeti web

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani