MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Nova 1439. hidžretska godina obilježena u Medžlisu IZ Konjic

Rate this item
(0 votes)

Po Takvimu Rijaseta islamske zajednice u BiH u srijedu 20. septembra sa akšam-namazom nastupila je nova 1439. hidžretska godina. Tim povodom u Gradskoj džamiji u Konjicu je upriličen svečani program koji je sadržavao: otkrivanje ploče s imenima vakifa gradske džamije, učenje Ja'sina umrlim vakifima ove džamije, promociju  knjige "Gradska džamija - monografija", mevludski program, predavanje.

Program je započeo pred akšam-namaz u dvorištu Gradske džamije gdje se vjernicima obratio predsjednik IO Medžlisa Islamske zajednice Konjic dr. Emir Duranović. On je otkrivajući spomen ploču vakifima gradske džamije kazao da s eosjeća ponosan i da sve džematlije treba da se osjećaju ponosni izgradnjom Gradske džamije, posebice iz razloga što je  ova džamija jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini, ove veličine i cijene izgradnje, a da su džematlije snijele većinski dio njene izgradnje. Od 2,4 miliona KM koliko je koštala izgradnja ove džamije, džematlije Konjica i privrednici Konjica obezbijedili su 1,5 miliona. Predsjednik se zahvalio svim vakifima i donatorima, postavljanjem ploče sa imenima vakifa zvanično je završen i posljednji čin planiran u izgradnji ove džamije.

Nakon klanjanja akšam namaza proučen je Ja'sin za duše umrlih vakifa gradske džamije a potom je uslijedilo predstavljanje knjige: Gradska džamija u Konjicu - Monografija. O knjizi je govorio njen urednik Esad Bajić.

Potom je uslijedilo učenje mevluda te obraćanje v.d. glavnog imama Redže ef. Muhibića. Glavno predavanje održao je na kraju programa, dugogodišnji imam u Australiji, Salih ef. Mujala.

(www.medzlis-konjic.com)

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani