MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana Skupština Medžlisa Islamske zajednice Konjic

Rate this item
(0 votes)

U petak, 16. februara 2018. godine, u Galeriji Medžlisa Islamske zajednice Konjic, s početkom u 10 sati, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Konjic. Skupštinu je učenjem Kur'ana otvorio Salih ef. Nefer. Nakon ašereta i uvodnih riječi predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Konjic dr. Emira Duranovića Skupština je izabrala radno predsjedništvo. Izabrani su Himzo Muhibić, Senad Biber i Redžo ef. Muhibić kao zapisničar. Skupštinom je predsjedavao gospodin Himzo Muhibić.

Po izboru radnog predsjedništva usvojen je i predloženi dnevni red Skupštine.

Nije bilo primjedaba na Zapisnik sa prošle Skupštine Medžlisa IZ-e Konjic koji je ukratko obrazložio Redžo ef. Muhibić, te je isti jednoglasno usvojen.

Nakon toga je uslijedilo razmatranje i usvajanje izvještaja o radu Medžlisa Islamske zajednice Konjic za proteklu godinu (vjersko-prosvjetnog, administrativno-pravnog i finansijskog izvještaja).

Glavni imam Refik ef. Delić je ukratko obrazložio izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini, naglasivši da će tekuća godina biti u znaku rada sa mladima i ženskim džematom.

Numan ef. Ćosić je članovima Skupštine pojasnio određena konta u finansijskom izvještaju, dok je administrativno-pravni izvještaj pojasnio Redžo ef. Muhibić.

Poslije kraće diskusije po ovoj tačci dnevnog reda jednoglasno su prihvaćeni svi izvještaji o radu službi Medžlisa Islamske zajednice Konjic za prošlu godinu, usvojen je i Plan rada za 2018. godinu, te finansijski izvještaj za 2017. kao i finansijski plan Medžlisa za 2018. godinu.

Nakon radnog dijela Skupštine zastupnicima se obratio izaslanik Muftije mostarskog hafiz Aid ef. Tulek koji je prenio selame Muftije te odao priznanje za izuzetnu organizaciju rada Medžlisa u cjelini i za rezultate koji su postignuti u 2017. godini pod rukovođenjem predsjednika i glavnog imama. Hafiz Aid ef. Tulek je  zahvalio Medžlisu IZ-e Konjic na podršci u radu Karađoz-begove medrese te ocijenio da vjerski život u Konjicu bilježi dobre rezultate, da je rad  imama i muallima na visokom novu, da isti bilježi napredak i izrazio očekivanje, na osnovu onog što je vidio u posjeti Medžlisu, da će se napredak i nastaviti na svim poljima djelovanja. 

Skupština je protekla u izuzetno konstruktivnom dijalogu i pozitivnoj atmosferi . Nakon završetka Skupštine uslijedio je kratki odmor te džuma namaz.

 (www.medzlis-konjic.com)

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani