MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Reisu-l-ulema u posjeti Muftijstvu mostarskom i MIZ Konjic

Rate this item
(0 votes)

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović boravio je danas u službenoj posjeti Muftijstvu mostarskom i Medžlisu Islamske zajednice Konjic.

Posjeti su prisustvovali muftija mostarski Salem ef. Dedović, šef Kancelarije reisu-l-uleme Rifat Fetić, šef Odjela za mektebe pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta dr. Enes ef. Svraka, sabornik Hamo Masleša, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

Najprije je održan sastanak u uredu glavnog imama MIZ Konjic, a reisu-l-ulema je u sklopu svoje posjete prisustvovao i mektebskom času u džematu Čelebići, gdje je razgovarao sa imamom ovoga džemata Salih ef. Jusufovićem.

Današnja posjeta je nastavak programa obilaska mekteba u svim muftijstvima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji ima za cilj da se stekne uvid u primjenu jedinstvenih standarda, metoda i nastavnih sredstava, kao i različitosti koje su uvjetovane objektivnim okolnostima s kojima se naši imami susreću na terenu.

 

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani