MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

U Konjicu otvorena manifestacija "Dani tradicionalnih mevluda 2018."

Rate this item
(0 votes)

U petak, 20. jula 2018. godine na platou ispred Gradske džamije u Konjicu, nakon akšam namaza, svečano je otvorena manifestacija "Dani tradicionalnih mevluda 2018." Ova manifestacija trajat će do 23. septembra 2018. godine i sadrži 11 mevludskih programa i drugih programskih sadržaja bliske tematike.

Na samom početku prisutnim se obratio glavni imam Refik -ef. Delić koji je govorio o poimanju, važnosti i značaju očuvanja vjere, kulture i tradicije.

Okupljenim vjernicima obratio se i izaslanik muftije mostarskog Ilham -ef. Puce. Istakao je da su tradicionalni mevludi prilika da se prisjetimo najboljeg čovjeka koji se pojavio na zemlji i najodabranijeg Allahovog poslanika Muhammeda, a.s., te da nastojimo živjeti kako je on živio.

Naglasio je da je mevlud i nastao kao vid ispoljavanja ljubavi prema Poslaniku, s.a.v.s., te je naveo primjere ashaba kojima je Muhammed, a.s., bio draži od njihovih imetaka, porodica i svega što su imali.

U programu su učestvovali i Hor "Sejfullah" iz Konjica i Elvedina Hebib čiji su kaligrafiski radovi predstavljeni velikom broju okupljenih džematlija.

Posjeti web

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani