MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Sa poklonima u novu mektebsku godinu

Rate this item
(0 votes)

U procesu profiliranja islamske ličnosti djeteta, mekteb ima posebno mjesto i nezamjenjivu ulogu u vremenu u kojem živimo. Cilj i zadatak mektebske pouke je između ostalog, da pripreme i osposobe polaznike mektepske pouke da žive i primjenjuju islamske propise.

Na početku tekuće mektepske godine, a na prijedlog muallime Sumeje Sultanović, za polaznike predškolskog uzrasta, i učenike prvog razreda, obezbijeđeni su hidžabi za djevojčice i tradicionalne kapice za dječake. Aktivnost je realizirana zahvaljujući Medžlisu islamske zajednice Livno, koji godinama nastoji da polaznicima mektepske pouke osigura što bolje uvjete za rad i učenje. Dječija radost je bila nezaobilazna prilikom uručivanja skromnih, ali vrijednih poklona. Nadamo se da će naši mališani zavoljeti mekteb, i da će u što većem broju dolaziti na mektepsku pouku.
Napomenimo, ovo je druga godina da Medžlis islamske zajednice Livno, praktikuje podučavanju predškolskog uzrasta, gdje kroz igru i zabavu, djeca uče zanimljiva saznanja o vjeri. Zbog velikog odaziva učenika i veoma odgovornih roditelja, na ovoj inicijativi će se i u budućnosti ako Bog da, raditi.

Ovo je prilika da pozovemo roditelje da pošalju svoje mališane u mekeb, ukoliko već nisu, jer mekteb je mjesto gdje mogu da uče samo dobre i korisne stvari, time izgrađujući svoje moralne osobine.

U prilogu evo nekoliko fotografija naših najmlađih polaznika, koje pokazuju da se muallima trudi da njihovu pažnju zaokupi zanimljivim radionicama i igricama, protkanih vjerskim elementima.

(www.medzlis-livno.com)

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani