MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno

Rate this item
(0 votes)

U nedjelju, 14. februara 2016. godine, u Ćurčinici džamiji održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj za 2015. godinu i Plan rada za 2016. godinu. Skupštinom je predsjedavao Husein -ef. Topalović.

Na samom početku zastupnike je poselamio i kratko im se obratio predsjednik Medžlisa IZ Livno hadži Hajrudin Maksić. Zatim je glavni imam Dževad -ef. Hadžić upoznao prisutne sa stanjem vjerskog života i brojnim aktivnostima koje su uspješno realizovane u protekloj godini naglasivši da su ostvareni zacrtani planovi.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Livno prisustvovao je i mostarski muftija Salem -ef. Dedović. Muftija je u svom govoru naglasio da Medžlis Livno spada u red najorganizovanijih Medžlisa na području Muftijstva mostarskog, ali i cijele Bosne i Hercegovine zahvaljujući uspješnom rukovođenju od strane predsjednika i glavnog imama.

Istakao je svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i uspjesima u radu, a posebno je pohvalio ženski aktivizam, te je izrazio nadu da će, s Božijom pomoći, rezultati u budućnosti biti još bolji.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani