MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno

Rate this item
(0 votes)

U nedjelju, 12. februara 2017. godine, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Livno. Skupština je jednoglasno usvojila Izvještaj za 2016. godinu i Plan rada za 2017. godinu. Skupštinom je predsjedavao Husein -ef. Topalović.

Na početku je zastupnike skupštine poselamio i obratio se predsjednik medžlisa hadži Hajrudin Maksić.

Glavni imam Dževad -ef. Hadžić je izložio izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini. Istaknuti su rezultati koji su postignuti na vjerskom polju djelovanja od kojih se posebno izdvajaju ekipno prvo mjesto koje su polaznici mekteba ostvarili na takmičenju na nivou Muftijstva, zatim vrlo širok i kreativan spektar aktivnosti Udruženja žena medžlisa Livno, kao i vrlo efikasan rad na unapređenju vakufske imovine.

Muftija je odao priznanje za izuzetne rezultate koji su postignuti u 2016. godini na svim poljima, posebno ističući vjersko-prosvjetni plan aktivnosti koji je pod vodstvom glavnog imama uspješno realizovan.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani