MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Udruženje žena MIZ Livno: započeo treći ciklus rada

Rate this item
(0 votes)

Udruženje žena Medžlisa IZ Livno aktivno djeluje dvije godine, a početkom oktobra tekuće godine započeo je i treći ciklus rada koji će biti mnogo bogatiji i sadržajniji od prethodnih godina. Škola islama i Škola Kur'ana glavne su redovne aktivnosti u koje voditeljice programa Udruženja ulažu najviše truda i energije.

Ove godine uveden je novi predmet „Arapski jezik kroz Kur'an", koji se realizira u saradnji sa EC Nahla iz Sarajeva. Polaznost na svim predmetima je izuzetno velika, što svjedoči potrebu naših žena da se što više educiraju o vjeri općenito.
Udruženje žena u redovne aktivnosti uvodi još dva izuzetno zanimljiva projekta, a to su; kurs engleskog jezika pod nazivom „English is fun", kojeg izvodi saradnica Udruženja žena, Carly Kruse, zaposlenica World Hope organizacije. Ovaj kreativni i opušteni kurs izvodi se jednom sedmično za učenike VI-IX razreda, te za članice Udruženja žena.

Drugi projekat slovi pod nazivom „Klub mladih majki i trudnica", koje će se povremeno sastajati, te uz kahvu razgovarati o iskustvima sa svojim mališanima, razmjenjivati ideje i dijeliti jedna drugoj savjete o dojenju, ishrani djece, savladavanju teških trenutaka kada malene mrvice zadesi neka od tegoba.

Inicijalni dio ovog projekta izveden je uz sadržajno druženje mladih majki, obogaćeno prezentacijom Farmasi kozmetike i šaranje kanom.
Ovo su samo detalji od osebujnog programa koji očekuje članice Udruženje žena MIZ Livno, ali i sve druge žene željne edukacije, druženja i tople riječi.

(www.medzlis-livno.com)

 

Posjeti web

Hadis Dana

"Mu'min je prijatan i o­n pomiruje, a nema dobra u o­nom ko ne miri i zblizuje i u cijem drustvu nije prijatno." Ahmed

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani