MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Udruženje žena MIZ Livno: Nova godina na drugačiji način

Rate this item
(0 votes)

Polaznice i članice Udruženja žena MIZ Livno željele su da gestom darivanja jedne porodilje u bolnici "fra Muhovil Sučić" Livno, obilježe početak Nove, 1437. hidžretske godine. Učesnice ovog lijepog djela su sve polaznice Škole islama i Škole Kur'ana, njih 25, a u njihovo ime, poklon su uručile muallime Šejla M.K., Alma P., te naša draga članica Jasmina Mujčo.

Bio je ovo zanimljiv i neobičan način da obilježimo muslimansku Novu godinu, s tim da je nezaobilazan bio tradicionalni program učenja ilahija i mevluda izveden noć prije u džamiji Ćurčinici.

Jasmina Džebo iz Livna (Potkraj), rodila je prekrasnu djevojčicu Amru, i kako kaže odlično se osjeća i sretna je što u naručju drži svoju malenu mrvicu. Jasmina ima i starijeg sina Muhammeda, tako da joj je ovo bila očekivana dvostruka radost, kako za nju, tako i za cijelu porodicu.

Želimo u ime svih nas ispred Udruženju žena, da joj njezina Amra podari mnogo radosnih trenutaka u životu, da joj bude poslušna i dobra, a prije svega da bude poslušna svome Gospodaru, Allahu dž.š.

Najiskrenije čestitke našoj dragoj mami Jasmini!

(www.medzlis-livno.com)

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani