MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Ramazanska posjeta Medžlisu Islamske zajednice Ljubuški

Rate this item
(0 votes)

Jučer, 5. ramazana 1437. h. g. / 10. juna 2016. godine, u ramazanskoj posjeti Medžlisu Ljubuški boravio je mostarski muftija Salem -ef. Dedović. Muftija Dedović je u sklopu svojih ramazanskih aktivnosti posjetu Medžlisu Ljubuški iskoristio da na licu mjesta razgovara sa povratnicima u ovaj grad.

Muftija je održao hutbu i predvodio džuma-namaz. U hutbi je pozvao dzematlije da ramazanske dane i noći provode u ibadetu i da se nadaju Allahovoj milosti i nagradi.  Osvrnuo se i ukazao na potrebu jačanja džemata i sloge unutar zajednice.

Nakon džuma - namaza muftija je održao radni sastanak sa rukovodećim ljudima Medžlisa. Tom prilikom upoznao se sa stanjem vjerskog i ukupnog života na području ovog Medžlisa i sa planiranim aktivnostima u narednom periodu.

Muftija je iskazao zadovoljstvo radom izvršnog odbora medžlisa i organizacijom vjerskog života, te izrazio nadu da će, s Božijom pomoći, rezultati u budućnosti biti još bolji.

U povratku je Muftija posjetio mesdžid u Biletićima u općini Čitluk čija je obnova u toku. 

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani