MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Radna posjeta Medžlisima Ljubuški i Čapljina

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija Salem ef. Dedović je u srijedu, 15. oktobra, boravio u radnoj posjeti Medžlisima Ljubuški i Čapljina.

U pratnji muftije bili su sabornik Islamske zajednice sa ovog područja gosp. Bekir Isaković, savjetnik muftije Ilham ef. Puce i muftijin šef protokola Amir ef. Delić.

U Medžlisu Ljubuški muftiju su sa stanjem vjerskog života i planiranim aktivnostima i projektima upoznali glavni imam Šemso ef. Germić i predsjednik Medžlisa gosp. Mumin Elezović.

Zatim je uslijedila radna posjeta Medžlisu Čapljina. Muftija je prvo posjetio džemat Višići gdje je klanjao podne namaz i upoznao se sa dinamikom izgradnje imamskog stana u ovom džematu.  Nakon toga je u gradskoj džamiji u Čapljini obavljen razgovor sa glavnim imamom Džemalom ef. Gadarom i predsjednikom Medžlisa gosp. Mustafom Šošom.

Muftija je istakao da će i u narednom periodu upriličiti veći broj radnih posjeta Medžlisima s ciljem rješavanja postojećih problema i poboljšanja trenutnog stanja vjerskog života.

Posjeti web

Hadis Dana

"Ebu Hurejre, potrudi se da imaš lijep ahlak." Ebu Hurejre upita: "A šta je to Allahov Poslaniče?" on reče: "Da održavaš vezu s onim ko je prekinuo s tobom, oprostiš onom ko ti je nepravdu nanio i daš onome ko tebi uskraćuje." Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani