MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održan Ramazanski koncert

Rate this item
(0 votes)

Tradicionalni ramazanski koncert u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ gradsko društvo Mostar održan je 2. jula na platou ispred Narodnog pozorišta. Koncert je pratilo nekoliko stotina posjetitelja a nastupili su Omladinski ansambl Tešanj, hor „El-Misbah“ Mostar, ansambl „Ornament“ Mostar, hor „Ayman“ Konjic, interpretatori ilahija i kasida Berin Buturović, Amna Keskin, Selma i Larisa Droce.  

Maestro Emir Nuhanović koji je i ove godine dirigirao koncertom istakao je kako se raduje svakom novom susretu sa mostarskom publikom jer svake godine u programu nastupe novi izvođači duhovne muzike koji svojim nastupom izmame osmijehe i oduševljenja prisutnih.

„Iz ovog našeg koncerta razvilo se nekoliko divnih muzičara, kao što je Selma Droce koja već sada ima zavidnu karijeru iako je student akademije. Na koncertu uvijek nastojimo da imamo goste. Prošle godine smo imali hor iz Rožaja, ove godine priliku da nastupe u Mostaru dali smo horu iz Tešnja sa nekoliko svojih solista. Nama je važno da smo ovim koncertom napravili dobar put za ilahije. Mislim da je to velika stvar ne samo za Mostar već i za Bosnu i Hercegovinu“, kazao je Nuhanović. 

Ovogodišnji ramazanski koncert je 17 po redu  pod dirigentskom palicom maestra Nuhanovića.

Posjeti web

Hadis Dana

"Mu'min je prijatan i o­n pomiruje, a nema dobra u o­nom ko ne miri i zblizuje i u cijem drustvu nije prijatno." Ahmed

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani